Rolstoel vastzetten

Om een mindervalide passagier die gebruik maakt van een rolstoel in een voertuig te plaatsen, wordt er gebruikgemaakt van zogeheten rolstoelvastzetsystemen. U wilt tenslotte niet dat de rolstoel verschuift tijdens de rit. Er bestaan verschillende systemen om een rolstoel vast te zetten in een auto of bus. Hieronder zullen twee van deze rolstoelvastzetsystemen wat uitgebreider toe worden gelicht.

Rolstoel vastzetten door middel van veiligheidsgordels

Een van de twee rolstoelvastzetsystemen om uw rolstoel veilig vast te zetten in een voertuig is door gebruik te maken van speciale veiligheidsgordels. Het vastzetten van de rolstoel gebeurt dan handmatig en de veiligheidsgordels houden de rolstoel stevig op zijn plaats. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u weten of de veiligheidsgordels geschikt zijn voor uw persoonlijke situatie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Rolstoelvastzetsysteem ‘Dahl Docking Station’

Een andere wat complexere manier voor het vastzetten van een rolstoel is door gebruik te maken van het zogenaamde Dahl Docking station. Dit rolstoelvastzetsysteem functioneert als een elektrische vergrendeling voor de rolstoel. Met behulp van dit systeem wordt de rolstoel stevig vastgezet aan de binnenkant van het voertuig. Deze elektrische rolstoelvergrendeling biedt de rolstoelgebruiker zowel flexibiliteit als veiligheid. Ondanks de compacte omvang van het Dahl docking systeem, is dit rolstoelvastzetsysteem in staat om een gewicht van meer dan 200 kilogram stevig op zijn plaats te houden wanneer het in de vloer van het voertuig is geïnstalleerd. Hierdoor kunnen de rolstoelgebruiker en andere inzittenden veilig vervoerd worden zonder dat er andere hulpmiddelen nodig zijn.