AUTOAANPASSINGEN

Rolstoellift

Voor mensen met beperkte mobiliteit is het hebben van een rolstoellift voor hun voertuig van onschatbare waarde. Deze innovatieve technologie stelt hen in staat om onafhankelijk te reizen en de wereld te verkennen, zonder zich zorgen te hoeven maken over ontoegankelijkheid. In dit artikel verkennen we de betekenis en voordelen van rolstoelliften voor voertuigen, en hoe ze een nieuwe dimensie van vrijheid bieden aan mensen met beperkingen.

Wat zijn rolstoelliften?

Een rolstoellift voor een bus is een speciaal ontworpen mechanisch apparaat dat rolstoelgebruikers in staat stelt om gemakkelijk in en uit een voertuig te komen. Deze liften variëren van eenvoudige oprijplaten tot complexe hydraulische systemen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker en het type voertuig. Ze worden meestal aan de achterkant of zijkant van het voertuig gemonteerd en zijn ontworpen om veiligheid en gemak te bieden bij het in- en uitstappen.

Voordelen van rolstoelliften

 • Onafhankelijkheid: Rolstoelliften geven mensen met beperkte mobiliteit de vrijheid om zonder hulp van anderen in en uit een voertuig te stappen. Dit bevordert hun zelfstandigheid en verhoogt hun gevoel van eigenwaarde.
 • Toegankelijkheid: Met rolstoelliften kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijk reizen zonder zich zorgen te maken over ontoegankelijke locaties. Ze kunnen nu zonder problemen in verschillende voertuigen stappen en deelnemen aan activiteiten.
 • Ruimtebesparing: Rolstoelliften nemen weinig ruimte in beslag in vergelijking met traditionele hellingbanen. Dit betekent dat er voldoende ruimte overblijft in het voertuig voor passagiers of bagage.

Verschillende soorten rolstoelliften 

 • Oprijplaten: Dit zijn eenvoudige en draagbare liften die aan de achterkant of zijkant van het voertuig kunnen worden bevestigd. Ze zijn ideaal voor rolstoelgebruikers die gemakkelijk kunnen overstappen naar de autostoel.
 • Platformliften: Deze liften tillen de rolstoelgebruiker op een platform omhoog tot het niveau van de deur. Ze zijn geschikt voor rolstoelgebruikers die niet van stoel kunnen veranderen.
 • Hydraulische liften: Deze geavanceerde liften worden vaak gebruikt in grotere voertuigen. Ze bieden soepele en stabiele beweging bij het in- en uitstappen.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een rolstoellift?

Bij het kiezen van een rolstoellift voor uw bus zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Type voertuig: Niet alle liften zijn geschikt voor elk type voertuig. Controleer of de lift compatibel is met uw voertuig.
 • Gebruikersbehoeften: Overweeg de behoeften van de rolstoelgebruiker. Hebben ze hulp nodig bij het overzetten naar een autostoel? Hebben ze voldoende kracht om een oprijplaat te gebruiken?
 • Installatie: Sommige liften vereisen professionele installatie. Zorg ervoor dat u kiest voor een lift die eenvoudig te installeren is en aan uw behoeften voldoet.

Rolstoelliften hebben de levens van mensen met beperkte mobiliteit aanzienlijk verbeterd door hen de vrijheid en onafhankelijkheid te geven om te reizen zoals ze dat willen. Met verschillende opties beschikbaar, is er een rolstoellift die aan de behoeften van elke gebruiker en voertuigtype voldoet. Dit stelt hen in staat om deel te nemen aan activiteiten, nieuwe plaatsen te verkennen en hun horizon te verbreden. De evolutie van deze technologie draagt bij aan een inclusievere en toegankelijkere wereld voor iedereen.

 

Waarom kiezen voor Maijers Techniek?
 • Altijd direct en persoonlijk contact!
 • Al meer dan 25 jaar ervaring in auto aanpassingen!
 • Gespecialiseerd in alle kleine auto aanpassingen!
 • Altijd een oplossing op maat.
KUNNEN WE U HELPEN?

Altijd direct en persoonlijk contact! Bel of mail ons met uw vraag.

VRAAG DIRECT OFFERTE AAN

Of neem contact op

MISSCHIEN OOK INTERESSANT?

Rolstoel vastzetten

Om een mindervalide passagier die gebruik maakt van een rolstoel in een voertuig te plaatsen, wordt er gebruikgemaakt van zogeheten rolstoelvastzetsystemen. U wilt tenslotte niet dat de rolstoel verschuift tijdens de rit. Er bestaan verschillende systemen om een rolstoel vast te zetten in een bus. Hieronder zullen twee van deze rolstoelvastzetsystemen wat uitgebreider toe worden […]

Bekijk alle opties

Rolstoeltoegang-zelfrijder

Wilt u zelf met uw rolstoel uw auto kunnen besturen? Maijers Autotechniek maakt dit voor u mogelijk! Wij begrijpen als geen ander dat er niets gaat boven het gevoel van zelf het stuur in handen te hebben. Bij Maijers Techniek streven we ernaar dit gevoel toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht mobiliteitsbeperkingen. Als gepassioneerde en […]

Bekijk alle opties

Oprijplaten voor rolstoeltoegang

Wilt u in uw rolstoel in de auto zitten? Maijers Autotechniek maakt dit voor u mogelijk door het plaatsen van een rolstoel oprijplaat in uw wagen. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring in het plaatsen van oprijplaten voor rolstoelen. Professionele rolstoel oprijplaat door Maijers Techniek Het plaatsen van een oprijplaat is een vak apart, maar wij […]

Bekijk alle opties

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Google Rating
4.8
js_loader
“Eerlijke prijs”

Zeer vriendelijk, goed advies , meedenkend, komt zijn afspraken na, eerlijke prijs. Ik kan Maijers Techniek van harte aanbevelen.

Amici Hondenuitlaatservice: “Eerlijke prijs”

“Erg vriendelijk en goede prijs.”

Verder niets aan toe te voegen!

Vera Linders

“Erg tevreden over de services”

Graag willen wij jullie laten weten dat we erg tevreden zijn over de services / afhandeling van de aangebrachte aanpassing door Maijers Techniek.

Willem Haerkens

“Geweldig bedrijf!”

Geweldig bedrijf met het hart op de juiste plaats. Aanpassing gaslinks gemaakt. Dit is mijn derde auto maar nog nooit zo uitgebreid. Top van grote klasse. Zeker aan te bevelen!

Hans Meijer

OVERTUIGD?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Vul onderstaand contactformulier in. Wij staan u graag te woord en helpen u graag op weg! Even bellen kan ook, ons nummer staat onderaan de site.

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden